Heropening van het Ludgerpad.

Op zaterdag 25 maart vragen we aan de heer Peter van ’t Hoog, gedeputeerde van de provincie Gelderland, om het Ludgerpad te openen. Dat zal gebeuren in een enigszins feestelijke gebeurtenis bij Museum Smedekinck in Zelhem.

Het Ludgerpad is eigenlijk al 14 jaar oud. De route was te vinden in een boekje dat onder meer te koop was bij de Ludgerkring. Het pad voert langs diverse plaatsen in de Achterhoek die aan Ludger herinneren. Er komt nu een nieuw boekje. Dat boekje wordt uitgebracht door Achterhoek Toerisme. Het zal vanaf april te koop zijn bij diverse VVV’s in de Achterhoek. Houd onze website in de gaten!

Dat is het niet alleen. In opdracht van Achterhoek Toerisme wordt nu ook volop gewerkt aan de markering van de route. Binnenkort is de route dan ook te bewandelen door de paarse en gele bordjes te volgen. Op een vijftal panelen is dan naast de route ook iets te lezen over Ludger. Die panelen komen onder meer in Vierakker, Zelhem en Aalten. Maar veel meer informatie is te vinden in het wandelboekje dat binnenkort voor € 5,95 te koop is.