Achterhoek

In 2008 werd er een wandelpad ontwikkeld dat van Zutphen naar Aalten voerde. Dat is inmiddels verlengd tot over de Duitse grens. In de toekomst willen we samen met onze Duitse kennissen het pad uitbreiden tot Münster. Zie ook de Baumberger Ludgerusweg.

Het Ludgerpad voert langs diverse plaatsen in de Achterhoek die aan Ludger herinneren. Naast het hoofdpad is er tussen Zelhem en Aalten ook een fraaie verkorting van de route mogelijk. En er zijn uitbreidingen naar Doetinchem en Winterswijk. Voor wandelaars worden de routes in beide richtingen beschreven. Kijk verder bij Etappes.

Het wandelboekje uit 2008 is inmiddels vervangen door een geheel nieuw boekje, uitgegeven door de Stichting Achterhoek Toerisme. Dat Ludgerpad boekje is inmiddels te koop voor € 5,95 bij een aantal VVV’s in de Achterhoek. Eventueel kan het ook besteld worden met een mail aan e.ivens@ludgerkring.nl. Inclusief verzending kost het dan
€ 11,00.

Fietspad

Een groot deel van het Ludgerpad kunt u ook met de fiets verkennen. Daartoe hebben we het pad verdeeld in drie fietsetappes van 32 à 34 km. Terwijl de meeste wandeletappes van bushalte naar bushalte gaan, beginnen en eindigen de fietsetappes bij een spoorstation. De fietsetappes zijn alleen in de richting van Zutphen naar Winterswijk beschreven. Er wordt bij die beschrijvingen verder verwezen naar de wandeletappes. Kijk verder bij Etappes.