Vesperviering in Vierakker zaterdag 26 maart

Op de sterfdag van Ludger, 26 maart (809) is er in de Willibrorduskerk in Vierakker weer een Vesperviering, om 17.00 uur. Voorganger is pastor J. Baneke.

Afgelopen twee jaar was er die mogelijkheid niet, maar nu kunnen we op deze manier weer vieren en herdenken dat Ludger rond 800 het christendom in deze streek bracht. Naast Willibrord en Bonifatius, die vanuit Engeland kwamen, was Ludger een “Nederlandse” missionaris, geboren in Zuilen, nabij Utrecht.

Tijdens de viering zal de Ludgerreliek een opvallende plaats krijgen. Na afloop van de vesper is er een informeel samenzijn achter in de kerk.

       Ludgerreliek met kaars

Links én rechts van de kerk is ook nog iets van Ludger te zien of te bezoeken. Links van de kerk is de mooie Ludgertuin, met daarin allerlei herinneringen aan zijn leven, vaak creatief weergegeven. Hierin ook het Ludgerbeeld, afkomstig van de Ludgeruskweekschool in Hilversum. En rechts van de kerk is het Ludgerusgebouw, een horecagelegenheid. En als u nog meer van Ludger wilt zien: een paar kilometer verder staat het Ludgermonument, op de plaats waar Ludger rond 800 de IJssel over is gestoken, om aan deze zijde van de IJssel het geloof verder te verkondigen.

En wilt u een keer de kerk van binnen zien, de “mooiste kerk van Gelderland”, dan kan dat vanaf 1 april tot en met 1 oktober elke dinsdag- en donderdagmiddag van 13:30-16:00 uur. Daar kunt u dan ook het Ludgerreliek aanschouwen, rechts voor in de kerk.