Infopanelen Sint-Lürsweg ingewijd

Het Achterhoekse deel van het Ludgerpad loopt, zoals u weet, van Zutphen tot aan de Nederlands-Duitse grens bij Winterswijk. Het is inmiddels met medewerking van Bureau Achterhoek Toerisme in het veld uitgezet. Aan een vervolg tot Münster wordt gewerkt. Vanaf Coesfeld is een deel, de Baumberger Ludgerusweg, al enige jaren in gebruik.

Een bekend deel van de route naar Münster loopt vanaf Klooster Gerleve naar de dom van Billerbeck, de St.-Lürsweg. Het is de route die Ludger daags voor zijn overlijden op 25 maart 809 heeft afgelegd.

Zondag 19 maart is deze St.-Lürsweg door Propst Hans-Bernd Serries opnieuw ingewijd. Hij betrok daarbij ook steeds de groep die met hem meewandelde. Ook een kleine afvaardiging van de Ludgerkring was aanwezig. We werden door de mensen uit Billerbeck zeer hartelijk ontvangen.

Reden van de nieuwe inwijding van de Sint-Lürsweg was dat deze weg een grote verandering heeft ondergaan door de plaatsing van een aantal infopanelen, Duits Stelen, ontworpen en gerealiseerd door mevrouw Nicole Dick van Nick-Emotion Medienproduktion. De panelen staan langs de route, het eerste paneel bij Klooster Gerleve, het laatste op het Domplein in Billerbeck; zie de afbeeldingen.