Jos Droste nam afscheid als pastor in de parochie

Op zondag 16 juni nam Jos Droste afscheid als pastor in de parochies Sint Ludger en Sint Paulus. Dat was in de Sint Bonifacius-Sint Ludgerkerk te Lichtenvoorde. Eerder was hij werkzaam in de parochie St. Helena in Aalten, later -na een fusie- in de parochie St. Ludger. Inmiddels tellen de parochies St. Ludger en St. Paulus samen 16 geloofsgemeenschappen. Het pastorale werk werd er niet gemakkelijker door. Jos maakte al die fusies mee. Hij stopt nu, na een arbeidzaam leven in de kerk, vanwege zijn leeftijd en kan aan zijn pensioen beginnen.

Zondag 2 juni was er in Aalten al een afscheid geweest. Daar sprak Hans de Graaf als secretaris van het parochiebestuur. Hij is ook bestuurslid van de Ludgerkring, zoals Jos zelf. In Aalten zei Jos ten afscheid, ook als dank voor de ontvangen attentie: “Afscheid is een andere wijze van blijven en ik hoop wat ons samenbindt, dat we dat zullen erkennen, ook in andere kerken, met de hulp van de H. Geest.” Bij het afscheid in Lichtenvoorde waren Eddy Ivens en Walter Rovers aanwezig namens de Ludgerkring Oost-Gelderland.

Jos gaat nu, samen met zijn vrouw Gea, zijn (vrije) tijd anders invullen. We wensen hen beiden daarbij alle goeds: veel geluk en een goede gezondheid!