Nieuwsbrief 10, Ludgerkring Oost Gelderland

Naar www.ludgerkring.nl


De vorige nieuwsbrieven zijn nog na te lezen op deze site. Zie nieuwsbrieven
De stichting Ludgerkring Oost Gelderland stelt zich ten doel het bestuderen en levend houden van de historische en culturele betekenis van Liudger die leefde van 742-809 in Oost Gelderland en Nordrhein Westfalen.
Het adres van de stichting is Eckhorsterstraat 8, 7021 KV Zelhem.


Eucharistie en Ludgerprocessie in Essen-Werden – zondag 2 september


Zondag 2 september wordt in de Ludgerusbasiliek in Essen-Werden de jaarlijkse plechtige eucharistie gevierd ter feestelijke herdenking van St.-Ludger. Aansluitend vindt de Ludgerprocessie door de straten van Werden plaats. De H.-Mis begint om 10.00 uur. Daarin gaan de bisschop van Münster, Dr. Felix Genn, en de bisschop van Essen, Dr. Franz-Josef Overbeck, voor. Na de processie kunnen de deelnemers elkaar ontmoeten in het nabij gelegen Mariengymnasium.

Het adres van de Ludgerusbasiliek is Brückstraße 54, Essen-Werden. Mocht u liefst samen met anderen rijden, dan zou u contact kunnen opnemen met Walter Rovers (0314- 641462; walter.rovers@planet.nl), zodat hij waar mogelijk gezamenlijk vervoer kan regelen.
Lees verder
Open Monumenten Dagen, 8 en 9 september 2018


De jaarlijkse Open MonumentenDagen zijn een begrip geworden, sinds de invoering 32 jaar geleden. Het is een van de grootste culturele evenementen in Nederland. Met het thema “In Europa” ligt dit jaar het accent op alles wat ons in dit werelddeel aan elkaar verbindt. Het thema sluit aan bij het Europese Jaar van het Cultureel Erfgoed. In Zelhem is museum Smedekinck en ook het Ludgerkerkje sterk bij de dagen betrokken.
Lees verderLezing over Ludger van dr. Dirk Otten in Doesburg


Donderdagavond 3 mei was er in Doesburg een lezing van dr. Dirk Otten uit Heerde, georganiseerd door de Historische Vereniging Stad en Ambt Doesborgh. De titel van zijn lezing was: Het leven en optreden van Ludger in onze regio. Dirk Otten schreef enkele boeken over Lebuïnus, in 2006: Lebuïnus, een gedreven Missionaris en in 2010: Terug naar de ware Lebuïnus. Maar hij heeft ook specifiek over Ludger geschreven.
Lees verder