Terug naar het overzicht van de nieuwsbrief Volgende pagina
Henk Hermsen overleden

Op 23 januari dit jaar overleed Henk Hermsen. Hij was ernstig ziek geweest en stierf een dag na zijn 76-ste verjaardag. Henk en zijn vrouw, Ria, zijn met hun café-restaurant ‘Den Elter’ aan de weg van Baak naar Zutphen bekend en populair in de wijde omgeving. Er worden veel bruiloften en partijen gevierd. Ria gaat na haar mans dood die activiteiten beëindigen. De Ludgerkring heeft een bijzondere reden hun dankbaar te zijn.

Henk en Ria waren in 2009 bereid een stukje van hun terrein kosteloos aan de Ludgerkring af te staan voor gebruik als ruimte voor het Ludgermonument, dat daar op die historische plek aan de IJssel geplaatst werd naar een ontwerp van Rien Overvelde. Het werd op Ludgers 1200-ste sterfdag, 26 maart 2009, ingezegend door Mgr. De Korte, toen bisschop van Groningen. Het is een mooi monument op een mooie plek. Veel mensen die, meestal fietsend, langskomen over het fietspad, dat inmiddels Liudgerdijk is gaan heten, stappen er af en nemen plaats op de zitbank bij het monument.
Henk heeft vanaf het begin het gras om het monument heen kort gehouden en het onkruid bestreden. Als wij er waren voor het verdere onderhoud, liepen we gemakkelijk bij Den Elter binnen voor een gastvrij kopje koffie of soep. Ria blijft er wonen.

Moge Henk in vrede rusten.