Terug naar het overzicht van de nieuwsbrief Volgende pagina
Folder over Ludger in de Achterhoek.

De ludgerkring heeft een vouwblad gemaakt over Ludger. Hierin wordt specifiek aandacht besteed aan Wichmond/Vierakker, Zelhem, Doetinchem en Aalten. Maar ook Deventer en Duitsland zijn er in opgenomen, evenals een overzicht van het leven van Ludger.

Het is een gebruikelijke drie-slag folder. De binnenzijde begint met een overzicht van het leven van Ludger aan de hand van jaartallen. Dan komt de bouw van het eerste Achterhoekse kerkje in de kleine nederzetting 'Withmundi' aan bod. Uiteraard worden hier ook de reliek en het Ludgermonument bij Den Elter genoemd.
Vervolgens komt Zelhem aan de beurt met de Lambertikerk en het Ludgerkerkje. Daarna Doetinchem met het beeld dat Frans Cox voor het Ludgercollege maakte. Aalten, gelegen aan de Heelweg, wordt genoemd met de gevonden grafvondsten uit de tijd van het missioneringswerk van Ludger.
Buiten de Achterhoek, maar niet ver daar vandaan, ligt Deventer waar Ludger de kerk van Lebuïnus herbouwde, nadat een groep boze Saksen die had verwoest. Tenslotte wordt kort aandacht besteed aan Billerbeck, Münster en Werden in Duitsland. Op een kaartje van de Achterhoek worden de genoemde plaatsen met nummertjes aangeduid.

U kunt de folder bestellen bij Walter Rovers, walter.rovers@planet.nl. De folder kost € 1,50 inclusief verzending.