Terug naar het overzicht van de nieuwsbrief Volgende pagina
Gaande en komende man.

In onze vergadering van 19 november 2014 jaar nam Theo Engelen afscheid, in die van 13 januari jl. presenteerde zich Koos Smits.

Het ging niet om een opvolging, al lijkt het erop. Theo ging als lid van de Ludgerkring, Koos kwam als lid van het Ludgercomité van het Aartsbisdom. Sinds enige tijd zijn om praktische redenen de vergaderingen gezamenlijk. Theo Engelen is een rasechte Ludgervereerder en was in de kring een man die liever dingen regelde dan deelnam aan vergaderingen. In de laatste vergadering vroeg hij hoe het nou toch zat met de levering van de Ludgerbeeldjes. Even later kreeg hij bij een aan hem gericht afscheidswoord tot zijn verrassing … een Ludgerbeeldje. Hij was er blij mee. Theo stopt vanwege zijn leeftijd en gezondheid, en … activiteiten die hij nog niet kan en wil afstoten.
Koos Smits was vele jaren priester in Twente, waarvan een jaar of vijftien in Hengelo. Sinds kort maakt hij deel uit van het pastorale team van de St.-Ludgerusparochie in Utrecht. Zijn entree in het Ludgercomité kon niet uitblijven. Welkom en succes!