Terug naar het overzicht van de nieuwsbrief
Museum Smedekinck heeft audiotour

Het blijft aantrekkelijk om in het museum Smedekinck te komen. Elke keer is er wat nieuws te zien, met name als het gaat om exposities. Maar vanaf april, het nieuwe seizoen, is er ook een audiotour ter beschikking. Middels knoppen kunt u zo bij alle onderdelen nadere informatie krijgen, hoe gemakkelijk kan het zijn ! Zo is er ook informatie te verkrijgen over Ludger en over het Ludgerkerkje. De tekst van deze audiotour is door Walter Rovers ingesproken, lid van des Ludgerkring.

Ludger heeft zijn geschiedenis met Zelhem en de Achterhoek en zo is in 2006 het Ludgerkerkje gebouwd. De Lambertikerk vindt haar oorsprong in een rond 800 door Ludger gebouwd kerkje. In het kader van Zelhem 1200 is dat nagebouwd, vlakbij de kerk. Later is dat nog meer historisch verantwoord en nog meer duurzaam gebouwd in het parkje achter de bibliotheek, tegenover de kerk en 13 oktober 2013 is het kerkje “verhuisd” naar het terrein van museum Smedekinck. Als het museum open is (zie verderop), is ook het kerkje van binnen te bezoeken. Dan kunt u met de audiotour nadere info erover krijgen, naast de informatie die er specifiek over Ludger is.

Wat is er ook te zien:
Van 1 april t/m 7 juni 2018 is er de expositie: “Schilderijen Mineke Woolschot en beelden Wim Aalders” en van 12 juni t/m 23 augustus 2018: “Fotogroep Gendringen met het thema Nostalgie en voorwerpen uit eigen depot”.
Daarnaast zijn er de vaste collecties, zoals over het vroegere bankieren, de tandverzorging, hoe er gewassen werd, maar ook een klaslokaal, hoe Zelhem vroeger “op de kaart” stond, met de vele landerijen en nog veel meer. Ook is er een interessante archeologische kamer. Er is een grote deel, waar groepen ontvangen kunnen worden en waar ook van alles te zien is.

Openingstijden:
Van april tot november op dinsdag-, woensdag-, donderdagmiddag en iedere eerste én derde zondagmiddag van de maand van 13:30-17:00 uur.
Van november tot april is het museum iedere donderdagmiddag en iedere eerste zondagmiddag van de maand geopend van 13:30-17:00 uur.
Het adres is: Pluimersdijk 5, 7021 HW Zelhem, telefoon: 0314-620664.