Terug naar het overzicht van de nieuwsbrief Volgende pagina
Musical Ludger Luther Liefde

Eind oktober wordt in Vierakker/Wichmond de musical Ludger Luther Liefde opgevoerd. Dit jaar, op 31 oktober 2017, is het 500 jaar geleden dat Luther zijn 95 stellingen op de deur van de kerk in Wittenberg hing. Daarom is 2017 het Lutherjaar, een jubileumjaar.

In overleg tussen de protestantse kerk van Wichmond en de katholieke kerk in Vierakker is het idee ontstaan om gezamenlijk een musical over dit onderwerp op te voeren. Tim Wiersum, dominee in Wichmond, heeft de musical geschreven.
Het oecumenische koor, o.l.v. Ron Holtslag, zal de koorzang verzorgen.

Het verhaal speelt zich af in 1916-1917 in Wichmond en Vierakker, agrarisch gebied met een kleine dorpskern en een levendige middenstand. De scheidslijn van het geloof fungeert als grens in een boerengemeenschap. In de musical wordt met een knipoog en veel humor naar de verzuilde samenleving gekeken. Omdat aan de katholieke kant Ludger als symboolfiguur fungeert en het bovendien dit jaar 1175 jaar geleden is dat hij in onze streek het christelijk geloof bracht, speelt ook Ludger, met al zijn ganzen een rol in het verhaal. En natuurlijk . veel verwikkelingen en misverstanden, maar eind goed, al goed.

Eerder was er het spel van Wichmond, Withmundi, van ds. Gerritsen. Dat is vele malen in de open lucht opgevoerd. Dat ging speciaal over het leven en de werken van Ludger en hoe strijd werd gevoerd tussen de Franken en de Saksen aan de IJssel.

De opvoering van de musical Ludger Luther Liefde vindt plaats in het Ludgerusgebouw op vrijdag 27 en zaterdag 28 oktober om 20:00 uur. En op zondagmiddag 29 oktober om 14:00 uur.
Kaartjes: 7,50 (kinderen t/m 12 jaar 3,50) verkrijgbaar bij Bakkerij Besselink (Dorpsstraat Wichmond), Auto Langwerden (Lankhorsterstraat) en het Ludgerusgebouw, vanaf vrijdag 13 oktober. Zie ook wichmond.protestantsekerk.net