Terug naar het overzicht van de nieuwsbrief Volgende pagina
Ludgerdag, zaterdag 17 juni 2017.

De Ludgerkring wil een Ludgerdag organiseren op zaterdag 17 juni a.s. Het plan is om met belangstellenden uit diverse plaatsen naar Ludgerplaatsen in Duitsland te gaan: via Gerleve naar Billerbeck en daarna naar Essen-Werden in het Ruhrgebied.

Graag of liever hadden we dat op de eerste zondag van september georganiseerd, wanneer in Essen-Werden de jaarlijkse Ludgerviering is, met een grootse processie. Maar dan hebben de mensen daar hun handen vol met de organisatie en hebben ze geen tijd ons te ontvangen, b.v. in het museum daar.
Bij belangstellenden denken we aan mensen uit de diverse locaties, waar Ludger een “bekende” is, zoals in Utrecht (Ludgerusparochie) , Vierakker (reliek en beeld van Ludger), Doetinchem (Ludgercollege) en Lichtenvoorde/Aalten (Ludgerparochie), naast mensen van de Ludgerkring natuurlijk. Mochten er voldoende mensen zijn, dan zouden we kunnen denken aan een bus. Voorlopig denken we aan vervoer per auto.

Het programma staat nog niet helemaal vast. De gedachte is om tijdig te vertrekken. Op het programma staan in ieder geval: het klooster in Gerleve, Billerbeck met bezoek aan beide kerken en Essen-Werden, met bezoek aan de kerk daar, maar zeker ook aan het museum, met zeer waardevolle zaken betreffende Ludger. We denken de klok vol te maken, van 9.00-21.00 uur. Opgave is natuurlijk nodig: graag z.s.m., maar in ieder geval voor 1 juni 2017, nl. via het mailadres van de secretaris: walter.rovers@planet.nl. Mocht u vragen hebben, dan kunt u hem bellen: 0314-641462.

Foto boven: Dom Billerbeck, foto onder: Dom Werden.