Terug naar het overzicht van de nieuwsbrief Volgende pagina
Boeken naar museum Smedekinck in Zelhem.

De Ludgerkring heeft de afgelopen jaren een flink aantal boeken verzameld over Ludger. Deze staan nu bij één van de leden thuis in zijn boekenkast. Henk Lieftink heeft een lijst gemaakt van alle titels en schrijvers. Er is in Nederland geen grotere verzameling boeken over Ludger dan deze. De Ludgerkring heeft lang gezocht naar een betere plaats, meer toegankelijk voor belangstellenden. In goed overleg gaan nu de boeken naar museum Smedekinck.

In het museum komen ze in de vergaderruimte boven, er wordt een extra kast voor ingericht. Om het toegankelijk te laten zijn, is er een lijst gemaakt van al die boeken en alle boeken worden voorzien van een klein etiket aan de buitenkant, zodat een bepaald exemplaar uit de lijst gemakkelijk gevonden kan worden.
De Ludgerkring heeft ook nog een groot archief, met velerlei documenten, o.a. in een archiefkast. Maar ook objecten als stenen van het vergane kerkje in Vierakker, een Ludgervlag, een oude Ludger schoolplaat en veel meer. Mogelijk dat dit in de toekomst -voor een deel- ook een plaats krijgt in het museum?