Mr. Mark Boumans MBA MPM

Mr. Mark Boumans MBA MPM is burgemeester van Doetinchem

Op 18 mei 2017 is Mark Boumans (Oosterhesselen, 1974) geïnstalleerd als burgemeester van Doetinchem.

Zelf noemt hij het burgemeesterschap ‘de mooiste baan ter wereld’. Sinds 2000 heeft Boumans diverse politiek-bestuurlijke functies vervuld. Als lid van Provinciale Staten in Groningen, raadslid in de gemeente Groningen, wethouder in Meppel, burgemeester van Haren, gedeputeerde in het college van Gedeputeerde Staten van Groningen en waarnemend burgemeester in Ommen, heeft hij een schat aan bestuurlijke ervaring opgedaan.

Zijn politieke carrière begon in 1995 als medewerker van de gemeenteraadsfractie van de VVD in Groningen, waar hij ook juridische bestuurswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen studeerde. Later behaalde hij zijn Master of Public Management aan de Universiteit Twente en recent ronde hij de Master of Business Administration af aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Hij werkte onder andere als beleidsadviseur bij de regionale brandweer Drenthe, consultant bij een adviesbureau, projectmanager bij het Openbaar Ministerie en directeur van de Thorbecke Academie. Ook vervulde Boumans diverse toezichthoudende en bestuursfuncties op het gebied van zorg, onderwijs en sport.