Ludger

Leven

Kerken

Scholen

Monumenten

Boeken

Verenigingen

Ludgerpad

---Achterhoek

---Etappes
---Ludgerusweg
---Overige paden

Nieuwsbrieven


Pagina bijgewerkt 11-11-2019.
Ludgerkring

Het Ludgerpad in de Achterhoek


Er werd in 2008 een wandelpad ontwikkeld dat van Zutphen naar Aalten voerde. Het is nu verlengd tot Winterswijk en tot de Duitse grens. In de toekomst willen we het pad uitbreiden tot Münster in Duitsland, zie Ludgerusweg.


Het reeds bestaande pad voert langs diverse plaatsen in de Achterhoek die aan Ludger herinneren. Naast het hoofdpad is er tussen Zelhem en Aalten ook een fraaie verkorting van de route mogelijk. In de nieuwe opzet van 2019 is een beschrijving in de richting van Zutphen tot de Duitse grens op deze website beschikbaar. Zie ook het overzichtskaartje onderaan deze pagina en het overzicht van de Etappes.


Het wandelboekje uit 2008 heeft een herdruk sinds 2012. In dit boekje waren hoofd- en zijpaden in twee richtingen beschreven. U kunt deze herdruk nog rechtstreeks bij ons bestellen. Hij kost inclusief verzendkosten binnen Nederland € 8,00. Bestellen via een e-mail aan e.ivens@hccnet.nl.


Ontdekt u zelf fouten op deze website, dan vragen we u dat te melden bij e.ivens@hccnet.nl. Wij en uw medewandelaars zijn u dankbaar voor de correcties die u doorgeeft.


kaartje Achterhoek
Ludgerpad met nummering van de etappes. De hoofdroute is in het blauw weergegeven.
Op de plaatsen met een letter L is er iets dat aan Ludger herinnert.