Terug naar het overzicht van de nieuwsbrief Volgende pagina
26 maart, de sterfdag van Ludger.

Ludger stierf 26 maart 809 in Billerbeck. Voor heiligen, zoals Ludger, is zo’n sterfdag tegelijk ook een “geboortedag”, geboorte naar een nieuw en eeuwig leven. Toevallig valt dit jaar deze dag op een zondag. In Vierakker en in de Ludgerparochie in Aalten/Lichtenvoorde wordt dat gevierd, in Wichmond zelfs binnen en buiten de kerk.


In de parochie van St. Ludger: communieviering
In de Helenakerk in Aalten is er om 9.30 uur een communieviering, m.m.v. het herenkoor. In deze viering gaat Hans de Graaf voor, vrijwilliger, secretaris van het parochiebestuur en ook lid van de Ludgerkring. Hij zal bij de overweging ook aandacht geven aan de heilige Ludger, de naamgever van de parochie. Hierbij zal hij een Power Point gebruiken. Na de viering is er koffie drinken, in de parochiezaal achter de kerk.
In de Willibrorduskerk van Vierakker: een vesper
Vanaf 14.30 uur worden mensen die van “veraf” komen al welkom geheten met koffie en thee, achter in de kerk. Om 15.00 uur is er een vesper in de kerk. Hierbij gaat hulpbisschop Mgr. Th. Hoogenboom voor, samen met Jan Marijnissen, lid van de locatieraad. Na afloop wordt de Ludgertuin officieel geopend. Daarna is er in de kerk een samenkomen, met een hapje en een drankje.